- Supergod og vakker julepynt
- Vindu og hull til opphengning
- 5 stk. former med julemotiv
Med vinduskakeformene kan du bake dekorative bakverk fylt med godteri til å pynte med til jul. Formene har flere ulike festlige julemotiver og gir kakene et praktisk hull til opphenging så du for eksempel kan henge dem i juletreet.
Vinduskaker, glasskaker og mosaikkaker er navn på kaker med et hull i midten som fylles ut med godteri, for eksempel knuste karameller. Under tilberedningen smelter karamellen og gir kaken et vakkert vindu som juletrelysene kan lyse gjennom.
Vinduskaker kan lages med alle mulige typer faste kakedeiger, og du kan bruke mange forskjellige fyll i mønsteret. Hvis du bruker knuste karameller, kan du dessuten prøve å blande karameller med forskjellige farger i samme kake for å få et vakkert mosaikkmønster på vinduet.
Kjevle ut deig, mel formene og stans ut kakene. Hvis du bruker karameller, knuser du dem i en morter eller i en plastpose med en hammer. Legg kakene på en stekeplate med bakepapir og fyll hullet med knuste karameller. Stek dem til karamellene har smeltet og kakene har blitt gyllenbrune.
Mens kakene er i ovnen, kan du passe på å stanse ut de ulike detaljene i sukkerpasta.
Når kakene er avkjølt, kan du dekorere dem med melis, sjokolade eller godteri og legge på sukkerpastaen slik at kaken får den stilige 3D-effekten.
Pakken inneholder 5 stk. former med ulike julemotiver:
Strømpe: 12 cm x 7 cm
Snøfnugg: 10,5 cm x 8,5 cm
Juletre: 13 cm x 9 cm
Snømann: 13 cm x 6,5 cm
Julekule: 11 cm x 8 cm
Vinduskakeformene bør ikke utsettes for varme eller kjøres i mikrobølgeovnen. De skal kun vaskes for hånd.