- Ekstremt kvass egg
- Designet og produsert i Japan
- Skjærer uten å gjøre brødet flatt
Det finnes vanlige brødkniver, og det finnes brødkniver fra Japan. De japanske brødknivene fra KAI skjærer enkelt tynne skiver av nybakt brød og surdeigsbrød uten å gjøre brødet flatt eller trykke det sammen.
Brødkniven KAIs ekstremt kvasse og bølgetannete blad skjærer like effektivt når du drar bladet mot deg, som når du skjærer i fra deg. Kniven ligger godt i hånden og er svært velbalansert. Den kvasse eggen og det pene japanske designet gjør brødkniven KAI til en selvfølgelig kniv å ha både i hjemmet og på det profesjonelle kjøkkenet.
Brødkniven finnes i to utførelser, Kai Wasabi og Kai Shun Classic.
Kai WASABI
Knivens svarte håndtak er laget av en kombinasjon av polypropen og bambuspulver. Det gir optimal hygiene, da bambus i seg selv har naturlige antibakterielle egenskaper. Knivbladet omfavnes helt av håndtaket, noe som gjør den lett å holde ren.
Bladet er laget av rustfritt, polert stål og rengjøres for hånd med et mildt oppvaskmiddel.
Brødkniven inngår i knivserien WASABI fra KAI.
Mål blad: 23 cm.
Mål håndtak: 12,6 cm.
Karboninnhold: 1 K6.
Hardhet: 58 HRC +/-1
Kai SHUN Classic – Best i test!
Brødkniven Kai Shun Classic ble valgt ut som den beste kniven i Dagbladets brødknivtest i august 2019! Brødkniven inngår i knivserien SHUN fra KAI.
Bladet på Kai Shun Classic er laget av kvalitetsstålet VG-MAX samt 32 lags damaskstål på hver side som gir hver kniv det vakre og unike mønsteret. Håndtaket er laget av laminert pakkatre som har fått sin glansfulle finish etter omsorgsfull sliping og polering.
Mål blad: 23 cm.
Mål håndtak: 12,2 cm.
Hardhet: 61 HRC +/- 1