- Raskt og enkelt
- Uten søl
- Til all slags smågodt
Nå kan du lage godteriklassikere som gelébringebær eller finne opp fremtidens store klassikere helt selv! Med disse konfektformene kan du raskt og enkelt skape konfektbiter av gelé, sjokolade, karamell eller noe annet godt.
Formene er utviklet sammen med profesjonelle konditorer og er laget av næringsmiddelgodkjent silikon. Formene tålerbåde ovnsvarme og frysetemperaturer fra-50°C til +230°C, og de kanvaskes i maskin.
Tips: Gelébringebærene skal tørke i 1?2 døgn, så sett dem gjerne på en rist for å holde dem så luftige som mulig. Vi har en grillkurv som passer perfekt til dette.
Oppskrift på gelébringebær!
Kommer fra Frida Skattbergs matblogg, Fridas bakblogg
Gelébringebær, 70 stk.:
150 g jordbær, fryste - hvis du vil ha bringebærsmak, bruker du 180 g bringebær.
10 gelatinblader
1,5 dl strøsukker
0,5 dl sirup, hvit
1,5 dl vann
0,5 ts sitronsyre
Garnityr:
Strøsukker
Sitronsyre - hvis du vil ha dem litt syrlige.
Fremgangsmåte:
Begynn med å olje inn silikonformene.
Tin deretter jordbærenei mikrobølgeovnen.
Miks jordbærene til en jevn masse i en blender og sil bort de små frøene med en fin sil.
Legg gelatinbladene i kaldt vann og sett til siden.
Kok opp strøsukker, sirup og vann i en gryte på høy varme.
La fosskoke i 5-6 minutter og rør inn jordbærblandingen.
Klem vannet ut av gelatinbladene og rør dem inn i den varme jordbærblandingen.
Tilsett sitronsyre til slutt og rør om.
Fordel røren jevnt i formene.
La bitene tørke på et svalt sted i 1 døgn.
-
Hell strøsukker (og evt. sitronsyre) på et fat.
Rull bitene i sukkerblandingen og legg dem på en rist.
La dem tørke i 1-2 døgn.
Oppbevares tørt!