- Hurtig og jevn tørking
- Beholdersmak og vitaminer
- Fem roterbare lag
Å bruke tørking som metode er en velprøvd, god og veldig effektiv måte å konservere mat på. Mattørkeren har fem forskjellige lag som gjør at du både kan tørke mye og mange forskjellige typer mat samtidig. Tørketemperaturen er lav (maks. ca. 70° C), men luftgjennomstrømmingen høy, og det gjør at råvarene beholder alle vitaminer og smaker. Termostaten er justerbar mellom 35°C og 70°C.
Mattørkeren er perfekt for å tørke frukt, grønnsaker, urter, sopp og kjøtt.
Tørketiden varierer avhengig av hvor tynne bitene er, men kan gjøres raskere ved å rotere de fem forskjellige tørkeplatene i forskjellig retning med noen timers mellomrom.
OBS! Mattørkeren blir varm ved bruk, så bruk grytelapper ved håndtering.Varmeplaten rengjøres med en fuktig klut, mens tørkeplatene og lokket håndvaskes. Ikke kjør disse i oppvaskmaskinen.