- Røkt smak på kjøtt, fisk og grønnsaker
- Bruk treflis fra løvtre, krydder eller pellets
- Rustfritt stål
Med røykboksen tilfører du enkelt en deilig røyksmak til maten når du griller! Røykboksen kan brukes i både kull- og gassgriller, og gjør det enkelt å sette røyksmak på de grillede råvarene.
Røykboksen er perfekt å bruke sammen med allerede bløtlagte røykpellets eller trefliser av løvtre. Men du kan også bruke rosmarin, timian og annet krydder i røykboksen for å gi maten en herlig urtesmak. Sørg bare for at det ferske krydderet alltid ligger bløtlagt sammen med litt vann i røykboksen, slik at det ikke brenner opp.
Når du har tent grillen og gløden er perfekt, legger du røykboksen på kullet under grillristen (eller rett på gassgrillen). Når pelletsene, krydderet og treflisene dine blir varme, dannes røyken som slippes ut av de små hullene i røykboksen og smakssetter maten.
Mengden røyksmak på maten avhenger av røyketiden. Best resultat får du dersom du griller så mye som mulig med lokket på. Fargen på røykboksen vil etter hvert mørkne og sotes, noe som er helt naturlig.
Røykboksen er laget av rustfritt stål og skal kun vaskes for hånd.
Røykboksen leveres uten treflis.