- Enkelt, billig & nyttig
- Ferdige spirer på få dager
- Spirekrukken rommer 8 dl
I spirekrukken kan du enkelt dyrke og høste dine egne hjemmedyrkede spirer! Spirekrukken fungerer som et lite drivhus, og etter bare få dager kan du få gode og nyttige spirer å legge på brødskiven eller å ha i salaten!
Du kan dyrke mange forskjellige typer spirer, frø, bønner, belgfrukter og skudd som kommer til å trives godt i spirekrukken. Det er både billig og enkelt å lykkes, og etter noen dager kan du høste de næringsrike spirene rett fra krukken.
Spirekrukken her et praktisk sillokk og et stativ som den hviler på mens du dyrker fram spirene. Bløtlegg frøene i løpet av natten (ca. 8-12 timer) og hell av vannet gjennom sillokket. Deretter skal spirene skylles 2 ganger om morgenen og kvelden. Oppbevar krukken opp og ned i stativet slik at overflødig vann kan renne ut i den keramiske bunnplaten. Etter ca. 2-5 dager har spirene vokst seg ferdig og er klare til å spises!
Spirekrukken rommer 8 dl og leveres med både sillokk, stativ og bunnplate i keramikk. Spirekrukken skal oppbevares i romtemperatur (helst 18-23 °C grader) og skal ikke stå i direkte sollys eller nær varmekilder mens spirene vokser. Når spirene er ferdig, kan du sette hele spirekrukken i kjøleskapet. De holder da i opptil ca. 1 uke.
Forslag til spirer og andre vekster du kan dyrke i spirekrukken: alfalfa, mungbønner, linser, gule erter, hvit quinoa og erteskudd.
Volum spirekrukke: 8 dl
Mål spirekrukke: 13,5 cm x Ø10 cm
Mål bunnplate: 14 cm x 14 cm x 3 cm